Farní dovolená 2024

Farní dovolená 2024

Duchovní farní dovolená 2024 v areálu kláštera Hejnice

 

hejnice-1 Nadešel čas, kdy je vhodná příležitost přemýšlet o letní dovolené. Dovolujeme si vám nabídnout tradiční a časem prověřenou dovolenou farnosti Praha–Hlubočepy s duchovním programem.

Letošní farní dovolená se uskuteční v areálu kláštera Hejnice, jehož počátky sahají do roku 1211. Jedná se o nádherné mariánské poutní místo. Poutní areál žije celoročně bohatým církevním i kulturně společenským životem. Je důležitým místem setkávání a dialogu mezi lidmi.

Naše farní dovolená se uskuteční v termínu od neděle 28. července do neděle 4. srpna 2024 - tedy celkem 7 dní a 7 nocí. Ubytování budeme v nádherném klášterním hotelu - www.KlasterHejnice.cz/ubytovani. Místní kaple bude k dispozici celý den i noc. V budově najdeme také knihovnu a kvalitní pokrytí WiFi.

Jedná o "společnou dovolenou s duchovním programem". V některých parametrech se naše dovolená blíží k duchovní obnově – opět se můžeme těšit na mši svatou, večerní modlitbu a čtyři pěkné přednášky s diskusí na podnětná témata. Program bude zajištěn i pro děti ve věku od 6 let.

Můžeme se těšit na tradičně výtečný program pro děti a mládež pod vedením našeho bohoslovce Davida a jeho týmu. V ostatním čase je program individuální či na základě společné domluvy.

Tato akce je vhodná pro rodiny a jednotlivce libovolného věku, dvojice, trojice a další dobrou společnost. Najdete zde nové přátele či dokonce životního partnera, načerpáte čerstvý vzduch do svých plic a vaše děti poznají nové kamarády – na vysoké duchovní a morální úrovni. Jistotu spokojenosti a blahodárných účinků pro duši i tělo potvrzuje mnohaletá oblíbenost této akce!

Také budeme mít dostatek času na individuální rozhovory u skleničky dobrého nealkoholického a alkoholického pití či u poháru se zmrzlinou v klášterní restauraci - www.KlasterHejnice.cz/restaurace. V bezprostřední blízkosti nás bude obklopovat nádherná příroda, místní kavárny a široké možností různých aktivit.

Vítáme mezi námi lidi libovolného vyznání, bez vyznání i přesvědčené (či militantní) ateisty.

Kapacita účastníků této mimořádné akce je limitována. Prosím, přihlášku v MS Word si stáhněte do počítače, vyplňte a pošlete na adresu pobyt@CentrumBarrandov.cz nejpozději do 1. července 2024. V ceně je zahrnuté ubytování dle vybrané varianty, stravování, společné platby apod.

V případě naplnění kapacity bude příjem přihlášek ukončen před uvedeným termínem.

prihlaska_farni_dovolena_klaster_hejnice_2024

 

Do 1. července 2024 je třeba také zaplatit zálohu za každou přihlášenou dospělou osobu ve výši 1 000 Kč. Za dítě se záloha neplatí. Platby je třeba zasílat na nový účet naší farnosti číslo 7771177711/0100. Při zadávání plateb je důležité uvést variabilní symbol 463.

Do 25. července 2024 je třeba na uvedený účet s variabilním symbolem doplatit celou částku za pobyt. Případně je možné předat příslušnou částku v hotovosti P. Josefovi Ptáčkovi.

V případě, že budete mít problém se včasným zaplacením zálohy nebo celé platby, dejte předem vědět. Chceme, aby peníze nebyly překážkou, kvůli které se společné dovolené nemůžete zúčastnit. Nebojte se nám ozvat – pokusíme se najít řešení.

Podrobné informace o poutním místě najdete na webu www.KlasterHejnice.cz.

 

Máte nějaké dotazy? Obraťte se na člena přípravného nebo akčního výboru dle příslušných kompetencí.

Ještě váháte? Prohlédněte si video z naší farní dovolené v roce 2021 na webu https://YouTu.be/u7MnJTbGr28.

Těšíme se na viděnou!

 

Josef Ptáček, člen akčního výboru – program, finance, pochvaly, stížnosti, mimořádné události, zvláštní přání

Jaroslav Tupý, člen akčního výboru – přihlášky, organizace ubytování a stravování, řešení problémů, pochvaly, stížnosti, zvláštní přání

David Ucháč, člen akčního výboru – program pro děti a mládež, péče o krásu liturgie, liturgický prostor a ministranty, teologický dohled, pochvaly, stížnosti

Milan Flodr, člen akčního výboru – hudební doprovod, péče o nemocné, donášení Eucharistie, pochvaly, stížnosti